Oriana Koopmans

Op een zonnige maandag in juli '93...

werd ik verwelkomd binnen een warm nest. Samen met mijn zus en moeder mocht ik in het mooie Grimbergen opgroeien. Op vijfjarige leeftijd verloor ik mijn vader aan kanker. Als kind zei ik altijd 'later word ik verpleegster om andere zieke papa's te helpen' en deze gedachte is nooit verdwenen...

Na het secundair onderwijs koos ik toch voor de opleiding als vroedvrouw en hier heb ik geen seconde spijt van! Tijdens mijn opleiding besefte ik meer dan ooit dat dit het mooiste beroep moest zijn. Ik herinner me nog steeds de tranen die over m'n wang rolde toen ik voor het eerst een jongetje geboren zag worden. Ik zal nooit vergeten hoe blij ik was toen ik voor het eerst een babybadje mocht geven, hoe gelukkig ik was toen ik voor het eerst een bevalling begeleidde en hoe trots ik was wanneer ik een borstvoedingsmoment mocht laten slagen! Kortom voor mij bestaat er geen mooier beroep.

Na mijn studies ging ik gedurende drie jaar aan de slag als thuisverpleegkundige bij Solidariteit voor het Gezin. Na twee jaar werken als verpleegkundige begon het toch weer te kriebelen en startte ik 1 juli 2017 als Zelfstandige Vroedvrouw in bijberoep. Na 1 jaar te werken als zelfstandige vroedvrouw heb ik beslist om mij te specialiseren in borstvoeding en de opleiding Lactatiekunde te volgen. Ondertussen ben ik afgestudeerd voor deze studie en ben ik naast vroedvrouw, ook lactatiekundige.

Ondertussen

Een eigen gezinnetje en zelfstandig vroedvrouw!

In 2016 kocht ik samen een huisje te Zemst met intussen mijn echtgenoot Kevin. Samen vormen wij een gelukkig gezinnetje met ons hondje en onze paarden.

Dankzij een mooie bloeiende zaak, ben ik trots om sinds 1 oktober 2018 als fulltime Zelfstandige Vroedvrouw door het leven te gaan.

In november 2019 werd ons eerste wondertje Louan geboren, hij maakt ons gezinnetje compleet.

 - Love the life you live, Live the life you love.